x
1/1 
start stop bwd 

 

 

Patisserie Christiaan


HEERLIJKE KUNST


VELP – Zelf taarten bakken is een regelrechte hype. Macrameeën en theezakjes vouwen is al lang 'uit'. De vrouw van nu heeft zich gestort op het bakken en decoreren van taarten. Heel leuk dat enthousiasme voor het bakken, vindt patissier Stephan Stienstra. Maar wat hij doet is toch echt iets anders. Want echt mooie en lekkere taarten bakken is volgens Stephan een ambacht. Hij wist als kleine jongen al dat hij taartenbakker wilde worden. Zijn opa en oma hadden een bakkerij en daar was hij altijd graag. Stephan bakt tientallen taarten per week en hij vindt het nog altijd fantastisch om te doen. Het verzinnen van nieuwe smaken en nieuwe creaties, daar geniet hij van. En natuurlijk van het proeven van zijn eigen taarten!


Huize Petri in Arnhem verkocht aan Patisserie Christiaan

 

Na 105 jaar te bestaan stopt Banketbakkerij Huize Petri ermee. De oorzaak ligt bij de privéomstandigheden van de huidige eigenaar Johan Kapel.

 

Huize Petri in Arnhem verkocht aan Patisserie Christiaan
 

Patisserie Christiaan uit Velp neemt de zaak in Arnhem over. Kapel en Stefan Stienstra van Patisserie Christiaan kennen elkaar via diverse bakwedstrijden waar ze samen voor jureerden en leerlingen begeleiden. ‘Ik ben blij dat ik een patissier heb gevonden die de zaak wil overnemen. Er zijn al genoeg telefoonwinkels en kappers hier in de Steenstraat.’

 

Eerste publicatie door Bakkerswereld op 8 okt 2015